Doprava Balíkovna - 49 Kč → Nad 499 Kč ZDARMA

Vybíráme nabíječku na mobilní telefon

Mobilní telefon nebude fungovat, pokud ho správně nenabijeme. Abychom mohli tento úkon provést, tak potřebujeme správný typ nabíječky podle potřeby.

Vybíráme nabíječku na mobilní telefon

Asi každý se setkal s tím, že zrovna mu v nevhodný čas došla baterie u mobilního telefonu a dožadovala se tak svého nabití. Samozřejmě je nejlepší být v tento čas připravený a zajistit si vhodný zdroj pro snadné dobití. Pokud ovšem není, tak se může stát, že ani nejbližší okolí nepomůže. A důvod je jednoduchý. Nabíječku nebude možné připojit.

Důvod proč nelze telefon nabít:

  • Špatná koncovka, která nebude odpovídat svým konektorem pro telefon, je nejčastějším důvodem, proč ji nelze použít.
  • Stejně tak v autě si těžko někdo nabije telefon, pokud bude mít zástrčku do klasické elektrické sítě.

Vybrat odpovídající druh nabíječky je stěžejní

Vůbec nic se nestane, když budeme mít po ruce všechny dostupné možnosti pro dobíjení. Důležité je, aby dobíjecí kabel odpovídal našemu modelu telefonu, což zaručí rychlé, bezproblémové dobíjení a navíc se správným konektorem. Některá zařízení jsou dokonce tak skvělá, že umí nabít telefon i bezdrátově, ale to umí jen podporované modely. Stejně tak jako provést rychlé nabití baterie.

Typy nabíječek:

  • Autonabíječky – jsou velmi praktické a převážně v době, kdy používáme mobilní telefon jako navigaci. Hodně záleží i na typu automobilu, kdy se můžeme setkat s USB konektory a poté postačí pouze nabíjecí kabel. Jinak je zapotřebí klasická autozásuvka 12V, která disponuje s USB nebo USB-C přípojkou.
  • Síťové nabíječky, které jsou určené klasicky do zásuvky. Mají samozřejmě několik svých různých podob a barev, ale v dnešní době se nejvíce používají ty, které mají konstrukci vyrobenou tak, že se dají oddělit od kabelu.
  • Bezdrátové nabíjení získává velkou oblibu mezi uživateli. Princip spočívá v tom, že telefon se položí nebo přiloží na určenou plochu a v podstatě se začne ihned nabíjet. Samozřejmě telefonní aparát musí takovou spolupráci podporovat. Výhodou rozhodně je, že není potřeba žádného propojování nebo nutnost mít po ruce elektřinu.

Díky bohaté nabídce si zajisté každý vybere odpovídající typ nabíječky.