Doprava Balíkovna - 49 Kč → Nad 499 Kč ZDARMA

Všechno, co jste chtěli vědět o tvrzených sklech

Všechno, co jste chtěli vědět o tvrzených sklech

Rozdíl mezi ochrannou fólií a tvrzeným sklem je především v odolnosti. Další výhodou tvrzeného skla je zachování citlivosti dotykového telefonu. 

O tom, že je mobilní telefon docela zranitelný, se přesvědčil už téměř každý. I při sebevětší opatrnosti se občas stane, že nám spadne nebo se jinak mechanicky poškodí. Nejvíc defektů vzniká pochopitelně na skle. Tento problém lze vyřešit dvěma způsoby. 

 

Buď si můžete pořídit ochrannou fólii anebo investovat do tvrzeného skla

Je ale nutné vědět, že ochranná fólie má oproti tvrzenému sklu svá omezení. Tvrzené sklo zabrání i vrypům od ostrých předmětů, a proto je mezi majiteli dražších mobilů více oblíbené. Vydrží i nárazy a pády. Další výhodu poznáte i v případě, že se vašemu mobilu žádná nehoda nestane. Po aplikaci tvrzeného skla totiž zůstává obraz na displeji stále jasný a nezkreslený. Navíc je zachována také citlivost dotykových telefonů. 

 

Jak se v nabídce tvrzených skel zorientovat

Vybírat tvrzeného sklo na mobil můžete podle několika kritérií. Záleží na tom, co od něho očekáváte. 

  1. velikost – tady je to jasné, jednoduché a dané. Prostě si vyberete podle typu svého telefonu. 

  2. tvrdost – tento parametr poznáte podle označení od výrobce. Nejtvrdší sklo bude označeno 9H. To dokáže odolat i působení ostrého nože. Pokud není váš mobil vystaven takto nebezpečným situacím, pak docela postačí běžný standard, kterým je sklo H7. 

  3. tloušťka – jestliže má zůstat dotykový telefon dostatečně citlivý, pak je ideální rozmezí 0,2 – 0,4 mm. 

 

Ochranné tvrzené sklo najdete také pro moderní zakřivené telefony. Jednou z častých otázek je,jak pečovat o tvrzené sklo?

Odpověď je velice jednoduchá. Stejně, jako o displej telefonu. Stačí použít čistící hadřík. Jeden rozdíl tu ale přeci jen je. Někdy se může stát, že se pod ochranné sklo dostanou částečky prachu. Preventivně je tedy dobré použít samolepku na odstranění prachu.

 

Mohlo by se hodit:

Jak nalepit ochranné sklo na mobil

Jaké jsou výhody tvrzených skel

Obyčejný obal nestačí

 

Máte dotaz? 

Zajímá vás více informací k nabízeným produktům a nákupu na e-shopu? Napište nám na e-mail info@mobilprislusenstvi.cz, vždy rádi a nápomocně odpovíme, abyste si u nás vybrali skvěle padnoucí model na svůj telefon.


Sledujte náš Facebook.