Doprava Balíkovna - 49 Kč → Nad 499 Kč ZDARMA

Jak si vybrat tašku na kolo

Cyklistická sezóna se neobejde bez tašky na kolo. Vybírat můžete podle velikosti i podle toho, kam budete chtít svou brašnu na kolo umístit. 

Jak si vybrat tašku na kolo

Každý začátek cyklistické sezóny je ve znamení pečlivých příprav. Ty se nemusejí týkat pouze stavu našeho kola. Pokud se vydáváme na delší výlety, pak budeme potřebovat i vhodné úložné prostory

 

Podle čeho vybírat tašku na kolo? 

Je to jednoduché. V první řadě si stačí ujasnit, co vše bude muset vaše zavazadlo pojmout. 

Jestliže s sebou vozíte pouze mobilní telefon, peněženku, doklady a některé nezbytnosti k rychlé opravě drobných defektů, pak postačí malé modely. Každopádně je ale vhodné zvolit voděodolnou brašnu. V případě, že se chystáte na výlet, který bude zakončený v některém kempu pod stanem, pak budete logicky potřebovat větší brašnu. A v tomto případě o koupi konkrétního typu bude rozhodovat, kam svou tašku na kolo umístíte. 

Jedním z nejoblíbenějších cyklistických zavazadel je podsedlová brašna. Je ale nutné počítat s tím, že mají tyto brašny omezenou kapacitu. A to od 0,5 do 1,5 litru. K uchycení se používají ližiny sedla. 

Se stejnou kapacitou počítejte u brašny na řídítka. Výhodou tohoto typu je snadná manipulace s upínáním a sundáváním. Větším objemem disponuje brašna do rámu. Většinou se jedná o tvar trojúhelníku a využívá se převážně na krosová nebo trekingová kola. 

 

 

 

Prostorné tašky na kolo

Dostatečně prostorná a velice praktická je brašna na nosič. Tyto brašny se řadí k těm největším. Velkou výhodou je také jejich umístění na zadní části kola. I při větším zatížení se kolo dobře ovládá. Do brašny na nosič se pohodlně vejde základní vybavení pro kempování. Což znamená stan, spacák, oblečení a celá řada dalších věcí. Kapacita bývá od pěti do sedmdesáti litrů. 

 

  • Pořídit si větší zavazadlo ale můžete i v případě, že nosič nemáte. 
  • Problém vyřeší brašna na sedlovku, která se upne pomocí patentních systémů. 
  • Objem těchto tašek je v rozmezí pěti až patnácti litrů. 

 

Poslední možností je batoh na záda. Je to sice řešení, ale pro delší cestu celkem nepohodlné. 

 

Mohlo by se hodit:

Jak nalepit ochranné sklo na mobil

Jaké jsou výhody tvrzených skel

Obyčejný obal nestačí

 

Máte dotaz? 

Zajímá vás více informací k nabízeným produktům a nákupu na e-shopu? Napište nám na e-mail info@mobilprislusenstvi.cz, vždy rádi a nápomocně odpovíme, abyste si u nás vybrali skvěle padnoucí model na svůj telefon.


Sledujte náš Facebook.