Doprava Balíkovna - 49 Kč → Nad 499 Kč ZDARMA

Kouzlo datových kabelů

Kouzlo datových kabelů

Pamatujete ještě časy, kdy jste si museli polyfónní vyzvánění stahovat za hříšné peníze pomocí SMSky a kódu, které se nacházely v každém časopisu a novinách? Vyvolení, kteří si mohli dovolit postrádat podstatnou část kreditu, se pak pyšnili vyzváněním z Mission impossible nebo zlověstného hvízdání z Kill Billa. O černobílých obrázcích aut a roztomilých štěňátek snad ani nemluvím. Pak přišla éra prvních mobilů s barevným displejem, kde se nejrůznější tapety daly zasílat přes MMS nebo pro ty lepší přes bluetooth. Co na tom, že fotografie (pokud byl telefon vybaven fotoaparátem) byly rozpixelovány a v počítači se nám fotka zobrazila jako šmouha o velikosti 1 cm x 1 cm. Prostě to byla vymoženost, kterou chtěl každý a VGA fotoaparát v mobilu, každý chtěl. S nástupem nových a výkonnějších generací, jsme si mohli tapety a vyzvánění stahovat do mobilu pomocí datových kabelů.

V dnešní době, kdy jsou smartphony velmi rozšířené a mnohdy svými schopnostmi nahradí i počítač nebo tablet, máme úplně jiné možnosti. Někteří lidé nemají účet na sociálních sítích, nemají přístup k internetu a chtějí své fotografie zálohovat, popřípadě ukázat rodině na větších plochách, než jaké nabízí mobilní displej. Těmto jedincům doporučujeme použít datový kabel. Tento kabel lze velice rychle a snadno propojit s mobilním přístrojem a počítačem, notebookem nebo tabletem, funguje vlastně na stejném principu jako digitální fotoaparát s počítačem. Po načtení mobilního přístroje počítačem, pak jen stačí najít příslušnou složku a tu zkopírovat. Je důležité vybírat takový kabel, který bude mít na jedné straně USB přípojku a na straně druhé konektor, který odpovídá typu vašeho telefonu. Další možností je propojení zařízení pomocí bluetooth, avšak to se v dnešní době již příliš nevídá, jelikož se jedná o delší proces, než jak je tomu u kabelů. V moderní době je stále oblíbenější zasílat a sdílet své fotografie pomocí sociálních sítí, avšak tímto způsobem přichází zaslaná fotografie o svou kvalitu, protože je zkomprimována. Zkomprimování obrazu a zvuku se týká také monitorů a televizí. Při propojení obyčejným kabelem se tak ochuzujete o výslednou kvalitu. Doporučuje se využívat HDMI kabely, které podporují přenos té nejvyšší kvality obrazu i zvuku.

Datové kabely pro mobily i tablety využijete také na cestách. Pokud vlastníte USB přípojku do zapalování v autě, tak si hravě vytvoříte zásuvku a tedy i zdroj energie. Pak stačí jen kabel spojit s mobilem a přípojkou a můžete mít plnou baterii i na dlouhé cestě autem. To samé platí i pro powerbanky, kdy je potřeba používat nabíjecí kabel. Nabíječky jsou v dnešní době již celkem dobře promyšlené, a proto se setkáváme s tím, že ji lze rozložit na dva díly - kabel a zdroj. Pokud nám tedy přestane kabel fungovat, stačí koupit pouze nový a nemusí se kupovat celá nová nabíječka i se zdrojem. Není žádnou zvláštností, že někteří lidé mají více datových kabelů. Jeden mohou mít připojený ke zdroji a využívat jej jako nabíječku, další pak v autě nebo v práci, aby se stálým cestováním a smotáváním kabel nepoškodil.

Pomocí datových kabelů si můžete kromě fotografií, hudby a videí, ukládat také telefonní čísla ze SIM karty. V případě ztráty telefonu tak nepřijdete o důležité kontakty a vyhnete se tak zdlouhavému dohledávání telefonních čísel.

Pokud potřebujete poradit s výběrem vhodného datového kabelu, neváhejte se na nás obrátit.