Doprava Balíkovna - 49 Kč → Nad 499 Kč ZDARMA

3 tipy, které musíte mít

3 tipy, které musíte mít

Mobilní telefon je běžnou součástí téměř každého člověka. Díky mobilu je snazší zůstat v kontaktu s lidmi, kteří jsou od nás daleko. Díky kalendáři máme přehled o svém programu na další dny. S internetem v mobilu se nám pak otevírají další možnosti, jako je například online GPS. Toto všechno jsou všem velmi známá fakta, ale my vám teď přinášíme 3 tipy, které by vašemu mobilu neměly chybět.

Fólie nebo sklo?

Chytré telefony a tablety nejsou levnou záležitostí, proto se oplatí dopřát jim co možná nejlepší péči a ochranu. Už nejeden nešika v tichu zaplakal, když se mu po pádu mobilu, objevila na displeji ošklivá pavučina. A věřte, že mnohdy je oprava dotykového skla až "odporně" drahá. A věděli jste, že existují i ochranná skla a fólie na zadní strnu telefonů, tedy hlavně na ty, které mají skleněná záda. Mnoho lidí sahá po levnější variantě a tou bývá ochranná fólie na sklo, ale tato volba se nemusí vždy vyplatit. Pravda, plní alespoň nějakou ochrannou funkci, ale při časté manipulaci může nastat problém. Fólie jsou náchylnější ke vzniku nevzhledných a protivných bublinek, ve kterých se může usazovat prach, který může displej podřít. Je také snazší ji poškrábat, či protrhnout, a tak nemáte naprostou jistotu, že při střemhlavém pádu telefonu z vaší kapsy, zůstane displej bez újmy. V dnešní době lidé stále častěji volí ochranná tvrzená skla na displej. Díky své odolnosti zachránilo už nejeden telefon a majitelovu peněženku od nečekaných výdajů za opravu. Určitě jste se setkali na internetu s mnoha videi a říkali si, který šílenec by si dobrovolně jezdil nožem a vrtačkou po displeji a ještě do něj mlátil kladivem. Pravda je však taková, že skla jsou opravdu velice odolná, ale i tak nedoporučujeme úmyslně zkoušet jeho odolnost - přece jen, nic není nezničitelné. Při ochraně telefonu nezapomínejte ani na obaly a kryty na mobily.

Aby vám nedošla šťáva

Určitě jste se setkali s tím, že vám "umřel" telefon z důvodu vybité baterie. A vždy se to stává v situacích, kdy to nejméně potřebujeme - čekáte důležitý hovor, čeká vás dlouhá a nudná cesta bez knih, nebo jste ztraceni kdesi v neznámu a vaší jedinou záchranou je GPS v mobilu. A pak najednou tma, displej zhasne a co teď? No samozřejmě, že tu byli i takoví "kaskadéři", co nosili po kapsách náhradní baterie. Ale třeba v případě telefonů s nakousnutým jablkem, není výměna baterie možná. V takové případě vám doporučíme externí nabíječku pro mobily, taky často označované jako powerbanky. Jedná se o malé krabičky, které vám v případě nutnosti poskytnout energii pro váš telefon. Při koupi nabíječky je vhodné dívat se na kapacitu externí baterie, aby nedošlo k tomu, že připojíte telefon, ten si chvíli "pocucá" energii a ve výsledku zůstanete na jedné čárce nabití. Velkou výhodou některých nabíječek je množství USB slotů, které mají. Lze tak nabíjet někdy i dva a více mobilů zároveň. Při vybití powerbanky, ji nezapomeňte zase znovu nabít, abyste neskončili s vybitým mobilem i externí baterií, to už by vám pomohl jedině zázrak.

Pochlubte se fotkami

To, že na Facebooku můžete sdílet s ostatními fotky, videa a zážitky, to už dávno víme, ale jak si vyladit fotky na maximum? Aplikace Instagram Vám umožní sdílet pouze fotografie nebo videa, nejste tak zahlceni nesmyslnými statusy a sdílenými soutěžemi. Fotografie v Instagramu lze upravovat pomocí filtrů a následně lze upravit jas, kontrast, zaostření apod. V této šikovné appce si opravdu vyhrajete. A pokud se nebojíte být výstřední tak vyzkoušejte aplikace Prisma, která nabízí širokou škálu nevšedních filtrů, ať už se jedná o různé umělecké styly tak o moderní umění.

Máte i vy svůj tip, bez kterého nemůžete existovat? Upravujete fotky v jiné aplikaci? Napište nám jak v čem a inspirujte ostatní.